• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • І лялька знову оживає…або лялькотерапія у школі

І лялька знову оживає…або лялькотерапія у школі

2016-05-19

/Files/images/lyalkoterapya/5.JPG

І лялька знову оживає…або лялькотерапія у школі

Відомому педагогу В.А.Сухомлинському належить вислів: «Розум дитини перебуває на кінчиках його пальців».

Про пальчикові ігри можна говорити як про чудовий, універсальний, дидактичний і розвивальний матеріал. Методика і сенс даних ігор полягає в тому, що нервові закінчення рук впливають на мозок дитини і мозкова діяльність активізується.

Саме з метою розкриття творчих здібностей дитини , вміння відчувати, розуміти переживання, почуття інших, бути чуйними, душевно гармонійними у Сарненській ЗОШ І-ІІ ст.№3 й проходять заняття психолога з елементами лялькотерапії. Учні початкових класів залюбки відвідують заняття. Діти не залежно від свого розвитку, особливостей пам»яті, мови беручи до рук ляльку змінюються. Стають добрішими, уважнішими до інших.

Повчальні вистави «Казка про дівчинку Нехотілочку», «Пригоди неслухняної кізоньки Кізі», «З добрим серцем до природи» , які вчать бути охайними, добрими, застерігають не гратися сірниками , берегти а не знищувати природу з цікавістю переглянули, впродовж навчального року, учні школи. А нещодавно, з дружнім візитом та ляльковою виставою «Про неслухняну дівчинку» учні 3-Б класу разом з класоводом Дриганець В.М. й психологом Ткачук Н.В. побували у Костянтинівській ЗОШ І-ІІІ ст. та у Чудельській спеціальній загальноосвітній школі-інтернат №2.

Окрім творчих здібностей, одноліткам діти подарували часточку свого сердечного тепла, щирі посмішки та приємні хвилини спілкування. А ще , за короткий проміжок часу, дехто зумів знайти нових друзів.

Практичний психолог

Сарненської ЗОШ І-ІІст№3

Ткачук Наталія

/Files/images/lyalkoterapya/4.JPG

/Files/images/lyalkoterapya/3.JPG

/Files/images/lyalkoterapya/2.JPG/Files/images/lyalkoterapya/1.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 614

Коментарi